Faggruppen for IT-kontrakter

Faggruppens formål er:

Faggruppens målsetting er å støtte Dataforeningens medlemmer og øvrige interessenter gjennom:

• arbeid for bevissthet rundt valg av riktig kontrakt blant ulike IT-kontraktsstandarder i markedet og oppfølging av bruken av disse
  • utvikling av fagområdet IT-kontrakter
  • kursvirksomhet knyttet til bruk av de ulike kontraktsstandardene
  • erfaringsutveksling med brukere, herunder opprettelse av en webside/portal
  • brukerundersøkelser knyttet til anskaffelsesprosesser og bruk av IT-kontrakter
  • forvaltning og oppfølging av Dataforeningens kontraktsstandarder

Hva gjør vi:

Gå til PS2000

Faggruppen nedfelte i 2013 en arbeidsgruppe som utarbeidet en ny kontraktsstandard for smidig utvikling: «Dataforeningens kontraktsstandard for oppdragsbasert smidig utvikling av programvare», kalt PS2000 SOL (Smidige Oppdragsbaserte programvareLeveranser).

Kontrakten ble første gang presentert på faggruppens arrangement IT-kontraktsdagen den 10. september 2013.

PS2000 SOL rgb150 200px.png

Bakgrunn:

Faggruppen består av et styre med 12 medlemmer, som er valgt og sammensatt av fire rådgivere, fire fra kunde- og fire fra leverandørsiden. Av de fire rådgiverne er to juridiske rådgivere.

Faggruppen arbeider med forvaltning av PS2000 kontraktsstandarden og tilhørende kontraktsstandarder.
•    Faggruppen reviderer, forbedrer og utgir supplerende standarder og veiledninger
•    I tillegg oversettes alle standardene til engelsk
•    Vi avholder seminarer, driver erfaringsutveksling og deltar i debatter om IKT-kontrakter
•    Faggruppen møtes hver måned